Nieuws uit Merchtem

Merchtem
Merchtem

Nieuws uit Merchtem

Anderstalige kinderen krijgen ‘Boekenbende’-diploma

15/06/18 02:57 - Vijftien anderstalige kinderen uit Merchtem hebben hun Boekenbende-diploma gekregen. De voorbije maanden kregen de kinderen bezoek van een Nederlandstalige vrijwilliger die bij hen thuis kwam voorlezen. Het project ‘Boekenbende’ gaat uit van de provincie Vlaams-Brabant en de integratiedienst van Merchtem, die via voorlezen het gemakkelijker willen maken om Nederlands te leren.

Gemeenteraad stelt zich vragen over promotie Zanzibar in infoblad

14/06/18 05:33 - De heisa over Zanzibar krijgt een fameus staartje. Niemand wil de populaire Zanzibar af- of aanvallen, maar er zijn onder andere vragen over een artikel van het commerciële initiatief in het Gemeentelijke Infoblad (GIL).

Zomerbob van start in zone AMOW

13/06/18 09:32 - De politiezone AMOW startte afgelopen weekend met de ZomerBOB-campagne. In Zellik werden zo 147 bestuurders gecontroleerd. Twee bestuurders hadden teveel alcohol gedronken. Eén rijbewijs werd voor 6 uur ingetrokken, één voor 15 dagen. Er was ook een bestuurder onder invloed van drugs. Zijn rijbewijs werd voor 15 dagen ingetrokken. De politie nam ook een niet verzekerd voertuig in beslag en er waren nog verschillende processen-verbaan onder andere voor drugsbezit, rijden zonder rijbewijs of gordel of zonder schouwingsbewijs. In Wemmel werden 152 bestuurders gecontroleerd. Drie bestuurders bliezen 'alarm'. Hun rijbewijs werd voor 3 uur ingetrokken. Twee bestuurders bliezen positief, hun rijbewijzen werden voor 6uur en 15 dagen ingetrokken. Er waren ook verschillende andere processen verbaal onder andere voor het niet bijhebben van rijbewijs en niet dragen van de gordel. In Opwijk zijn 45 bestuurders gecontroleerd, het rijbewijs van twee bestuurders werd tussen 3 en 6uur ingetrokken wegens het rijden onder invloed.

Ossel-kermis krijgt sportief kantje

13/06/18 06:00 - Osselkermis krijgt op 23 en 24 juni een nieuw elan dankzij de oprichting van het comité ‘Ossel Leeft’. De wedstrijd van de Rode duivels tegen Tunesië is één van de publiekstrekkers op zaterdag 23 juni.

N-VA- en Open VLD-burgemeesters vechten open oorlog uit over populaire pop-upbar

13/06/18 06:00 - De verhuizing van de populaire pop-upbar Zanzibar van Linthout (Merchtem) naar Steenhuffel (Londerzeel) leidt tot een open oorlog tussen de burgemeesters Eddie De Block (Open VLD) en Nadia Sminate (N-VA). De zomerbar lokte vorig jaar duizenden bezoekers, maar veroorzaakt ook heel wat hinder voor de omwonenden.

Burgemeesters buurgemeenten op voet van oorlog over populaire pop-upbar

13/06/18 05:50 - De verhuizing van de populaire pop-upbar Zanzibar van Linthout (Merchtem) naar Steenhuffel (Londerzeel) leidde tot een open oorlog tussen burgemeesters Eddie De Block (Open VLD) en Nadia Sminate (N-VA). De zomerbar lokte vorig jaar duizenden bezoekers.

Merchtem verspreidt 'Red-mijn-huisdier-sticker'

12/06/18 11:31 - Vaak worden huisdieren vergeten bij een woningbrand. Daarom lanceert het gemeentebestuur van Merchtem een 'red-mijn-huisdiersticker.' Inwoners kunnen sinds kort zo'n sticker op hun raam, deur, brievenbus of een andere zichtbare plaats kleven. "Dankzij de sticker kan de brandweer meteen zien dat er huisdieren in de woning aanwezig zijn. Dat is uiteraard geen garantie om ze te kunnen redden, maar dit levert wel nuttige informatie op voor de brandweer.", vertelt schepen van sociale zaken en welzijn Maarten Mast (LVB) die met de hond 'Nala' de eerste sticker op een woning in Merchtem mocht kleven (zie foto). De stickers zijn gratis af te halen aan het snelloket van campus Gasthuisstraat en campus Nieuwstraat in Merchtem. Er zijn er duizend gedrukt.

Dieven zetten gestolen reptielen en vogelspin netjes af voor schoolpoort

12/06/18 02:57 - Na drie weken kregen de dieven van vijf exotische dieren berouw – en vooral schrik – dat ze gepakt zouden worden. Ze brachten de gestolen spin, twee slangen, een gekko en een agame terug. De daders dropten de dieren in hun terrarium aan de schoolpoort.

Dieven zetten gestolen reptielen en vogelspin netjes af voor schoolpoort

12/06/18 02:57 - Na drie weken kregen de dieven van vijf exotische dieren berouw – en vooral schrik – dat ze gepakt zouden worden. Ze brachten de gestolen spin, twee slangen, een gekko en een agame terug. De daders dropten de dieren in hun terrarium aan de schoolpoort.

En plots staan er terraria met gestolen exotische dieren voor de deur

11/06/18 06:00 - Na drie weken kregen de dieven van vijf exotische dieren berouw – en vooral schrik – dat ze gepakt zouden worden. Ze brachten de gestolen vogelspin, twee slangen, een gekko en een agame terug. De daders dropten de dieren in hun terrarium aan de schoolpoort.

Zelf nieuws uit Merchtem?
Deel ervaringen over MerchtemMerchtem

„ Woonplaatsen.be: uw Merchtemse stadsgids! “

Woonplaatsen.be

Voordelen van Woonplaatsen.be
  • Ontvang vrijblijvend prijzen en offertes.
  • Lokale aanbieders gespecialiseerd in hun vak
  • Sluit de beste regionale deals in enkele kliks.
  • 100% gratis en geheel vrijblijvend te gebruiken